EditieNL

Massale belangstelling voor nieuwe hyves: site ligt plat

13 april 2018 15:38 Aangepast: 02 mei 2018 19:46

Error 404, dat krijgen bezoekers van de nieuwe hyves-site die sinds kort in de lucht is regelmatig te zien. De zelfbenoemde opvolger van Hyves kampt met technische problemen na een massale stroom aanmeldingen. Het internetbedrijf GoalGorilla zoekt nu een geldschieter om de site in de lucht te kunnen houden.

De nieuwe Hyves-site kampt met technische problemen nadat er veel interesse is voor hun nieuwe site. Donderdag tikte de site zelfs 125.000 gebruikers per uur aan. GoalGorilla, het bedrijf achter de site zoekt nu een geldschieter om de site in de lucht te kunnen houden.

De nieuwe hyvessite begon als een grap. Bezoekers konden zich aanmelden voor een nieuwe versie van hyves. Dit werd een overwacht groot succes: duizenden mensen meldden zich aan. Inmiddels hebben meer dan 6.000 gebruikers zich geregistreerd. "En het hadden er duizenden meer kunnen zijn als de site er niet telkens uitvliegt", vertelt oprichter Taco Potze van GoalGorilla aan Tubantia. 

8.000 euro 

Het Enschedese internetbedrijf levert allerlei internetdiensten, maar op kantoor lag de focus donderdag volledig op hyves 2.0. "Tot middernacht zijn we bezig geweest de site aan te passen", legt Potze uit. "Het probleem is dat we aan de limiet zitten qua hosting. De volgende stap die we moeten maken om de site draaiende te houden kost 8000 euro per maand."

"Ik durf nog niet te zeggen hoe serieus we hier mee door gaan, ik wil geen valse verwachtingen wekken. Het heeft me wel verbaasd hoe enthousiast mensen zijn en een heel profiel invullen. Ik wil niet over één nacht ijs gaan. Dat het leeft is duidelijk, mensen missen echt iets. Alleen zonder financiële injectie zal het lastig worden verder te gaan."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

 

Meer op rtlnieuws.nl:

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`