EditieNL

Lekker geurtje in de tuin? Neem een chocoladegeranium!

13 april 2018 13:30 Aangepast: 02 mei 2018 19:51
Geurende bloemen worden steeds populairder in de tuin

Tuincentra merken dat er steeds meer belangstelling is voor geurende planten. Om de consument tegemoet te komen zijn er steeds meer planten met verschillende geuren te koop. Vooral bij geraniums kan het niet gek genoeg. Je hebt al geraniums met citroen en appel, maar sinds kort is ook de chocoladegeranium te koop.

"De chocoladegeranium ruikt sterk naar hazelnoot", vertelt kweker Peter Boekestijn van Geraniumodorant. De plant is niet speciaal gekweekt, maar bestaat gewoon wild in de natuur. "De plant is ook al wat langer op de markt, maar we hebben hem nu echt als chocoladegeranium op de markt gebracht", legt Boekestijn uit. 

tekst gaat verder onder de afbeelding
Miniatuurvoorbeeld
de chocoladegeranium

Colageranium

Is chocola niet helemaal jou ding dan heeft de kweker ook nog andere geuren in de aanbieding. Hij levert ook geraniums met cola-, appel- en muntgeur aan verschillende tuincentra. De geurgeraniums zijn wel wat duurder dan de reguliere geraniums. 

Boekesteijn: "Consumenten kopen vaak maar één of twee geurgeraniums voor in de tuin of in huis. Terwijl ze van de reguliere geranium vaak een heel treetje in één keer kopen."

Orchideeën en rozen

Ook tuincentra merken dat er veel vraag is naar sterk ruikende bloemen in de tuin. "Niet alleen de geurgeranium, maar ook sterk ruikende orchideeën en rozen zijn bij onze klanten in trek", vertelt Tonnie Stokkel van Intratuin.

Zij denkt dat de vernieuwde interesse in sterk geurende bloemen samenhangt naar onze neiging om steeds meer biologisch te consumeren. "Er is onder onze klanten steeds meer aandacht voor het milieu. Mensen willen graag natuurlijke geuren in hun leven en tuin."

Export

Kweker Peter Boekesteijn merkt dat er ook internationaal veel vraag is naar zijn sterk ruikende orchideeën. "Mijn planten gaan heel europa over. Vooral in Oostenrijk en Engeland zijn de geurgeraniums erg in trek."

Meer op rtlnieuws.nl:

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`