EditieNL

Eline hoopt op de terugkeer van Hyves: 'Ik was er echt verslaafd aan!'

11 april 2018 17:01 Aangepast: 02 mei 2018 15:17
Eline Slettenhaar krabbelde er minimaal twee uur per dag op los Beeld © Editie NL

Nu steeds meer mensen hun Facebook-account willen verwijderen, wordt de roep om de terugkeer van het Nederlandse Hyves steeds groter. Met de actie 'Tijd voor Hyves' wordt geprobeerd het sociale netwerk een tweede leven te geven. Fan van het eerste uur Eline Slettenhaar kan niet wachten.

Tienduizenden Nederlanders stoppen vanavond om acht uur met Facebook. Zij gaan mee in de oproep van Arjen Lubach om hun account te verwijderen na het privacyschandaal. Maar hoe weet je straks wat jouw vrienden doen als ze geen Facebook meer hebben? Patrick van der Nat en Joas Hoogendijk startten de actie 'Tijd voor Hyves'.

"Wij willen een nieuw sociaal netwerk starten dat echt weer sociaal is", zegt Patrick tegen Editie NL. "Hyves was heel sociaal. Het was een soort kroon met glitters en gadgets op de sociale saamhorigheid." De mannen proberen nu via crowdfunding geld op te halen voor het project. "Hyves heeft altijd een plekje in ons hart gehad. We vinden het tijd om het nu weer op te pakken!"

De hele dag krabbelen

Iemand die een gat in de lucht zou springen als de website weer terugkeert, is Eline Slettenhaar. ​"Ik was echt verslaafd aan Hyves. Ik zat er minimaal twee uur per dag op", zegt ze met weemoed tegen Editie NL. 

Miniatuurvoorbeeld

Eline vond zelfs haar huidige vriend via de site. "Hyves is echt fantastisch. Je kon er de hele dag krabbelen en leuke plaatjes sturen. Facebook is een stuk minder leuk. Van mij mag Hyves terugkomen!"

Beste tijd gehad

Hyves bestond tussen 2004 en 2013 en op het hoogtepunt had het netwerk 10 miljoen gebruikers. Zonder Hyves hoorde je er eigenlijk niet bij.

Toch ziet ​techdeskundige Johan Voets Hyves niet zo snel het nieuwe Facebook worden. "Netwerken als Facebook en Hyves hebben hun beste tijd gehad. Vroeger bleven we via de sites op de hoogte van het leven van onze vrienden. Tegenwoordig houden we contact via Whatsapp."

Voets denkt ook dat de jongere generatie veel liever communiceert via Snapchat en Instagram. "Ik begrijp de nostalgie naar Hyves, maar ik denk dat we op zoek moeten naar een compleet nieuwe versie van sociale media."

Kijk video hier:

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore