EditieNL

Oma Miet (85) borduurt kussende jongens voor haar homoseksuele kleinzoons

02 april 2018 16:30 Aangepast: 02 april 2018 18:43
Oma Miet met haar borduursels Beeld © STIKverliefd

De Deurnese Oma Miet heeft een passie voor handwerken, en dan voornamelijk borduren. Ze maakte voor haar kleinzoons 'die op jongens vallen' een borduursel met een moderne versie van het oud-Hollandse kussende paartje. "Want verliefd zijn hoort geen grenzen te kennen."

Kleinzoon Willem, voor wie oma Miet het borduursel maakte, is ontzettend trots op zijn grootmoeder. "Ze is altijd al heel open minded geweest, ze heeft drie kleinzoons van wie er twee uit de kast zijn gekomen" vertelt Willem tegen Editie NL. "Ze heeft ons altijd heel erg gesteund en dat is heel bijzonder voor iemand van haar generatie."

Dat ze zo ruimdenkend is blijkt wel uit haar andere creaties. Zo heeft ze inmiddels ook al een 'meisjes' paartje gemaakt en ontwerpen voor paartjes met verschillende huidskleuren.

Haar kleinzoons dachten dat misschien meer mensen het borduursel wel mooi zouden vinden, daarom maakten ze een Facebookpagina voor hun oma. Zodat ze op bestelling nog meer geborduurde paartjes kon maken. "​Oma doet al heel lang aan handwerken. Ze wilde er graag wat meer mee doen, ze is ontzettend blij met alle aavragen. Ze heeft het gevoel dat ze eindelijk waardering krijgt voor haar werk."

Overspoeld

Omdat het binnen een paar uurtjes enorm uit de hand is gelopen, heeft oma Miet even een tijdelijke pauze ingelast, omdat ze de grote vraag naar de borduursels even niet meer aan kan. "Mijn vader, mijn broer en ik helpen haar nu met alle bestellingen. Mensen die binnenkort gaan trouwen en een paartje willen krijgen voorrang, de rest staat even op een wachtlijst." 

Hier zie je oma Miet druk aan het werk:

Kijk video hier:

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`