EditieNL

Rappende Meestervlogger: 'Een docent is ook een mens en maakt ook gewoon lol'

26 maart 2018 17:10 Aangepast: 26 maart 2018 17:30
Dylan van Brummen oftewel Meestervlogger Beeld © Screenshot YouTube/meestervlogger

Als je denkt aan een vloggende docent dat krijgen de meeste leerlingen waarschijnlijk plaatsvervangende schaamte. 'Meestervlogger' Dylan van Brummen (25) laat zien dat een docent ook wél stoer kan zijn.

"Ik schreef vroeger al teksten, en dat ging wel aardig" vertelt Dylan aan Editie NL. "Maar dat waren hele stoere teksten. Ik rapte over straattuig, maar dat was ik zelf niet. Nu schrijf ik teksten om leerlingen te motiveren, en daar sta ik ook echt achter. Vandaar dat ik het nu wel uitbreng."

Dylan geeft economie op culinaire vakschool Hubertus & Berkhoff. "Een tijdje geleden ging ik vlogs maken, die plaatste ik als 'Meestervlogger' op Instagram en Snapchat."

tekst gaat verder onder de Instagram-post
 

Ook docenten doen aan de #barzchallenge @rotjoch ❌❌❌

Een bericht gedeeld door MeesterVlogger (@meestervlogger) op

Rappen

De raps die Dylan op Instagram en Snapchat plaatste sloegen wel aan bij de leerlingen. "Ik wilde laten zien dat je als docent ook gewoon een mens bent en lol kunt maken. Leerlingen denken toch vaak dat hun leraar geen leven heeft buiten de klas, althans zo dacht ik vroeger zelf over."

Dus nu rapt hij over het leven als docent en probeert hij zo zijn leerlingen te bereiken. En dat lijkt aardig te lukken, de leerlingen doen zelfs mee in zijn videoclip.

Rapper of meester?

"In de gang geef ik mijn leerlingen ook gewoon een boks, maar in de klas houd ik me aan de regels van de school." Straalt zo'n rappende leraar dan wel genoeg autoriteit uit? 'Ja' denkt hij zelf. "De resultaten zijn goed en ik heb er dit jaar nog niemand uit hoeven sturen."   

Mocht hij nu met het nummer 'Klasse' doorbreken dan hangt hij zijn lerarentas nog niet meteen aan de wilgen. "Ik ben Meestervlogger, en zonder meester is er ook geen vlogger."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore