EditieNL

#twinning en #minime: 'Als mama een rok draagt, wil haar dochter dat ook'

20 maart 2018 14:35 Aangepast: 20 maart 2018 18:47
Beeld © Facebook / H&M

De kleine Quenisha Qiana (1) is super populair op Instagram. Haar moeder Sunisa plaatst daar bijna dagelijks foto's van haar dochter in hippe outfits. Op sommige foto's poseren ze samen in dezelfde kleding. En ze zijn niet de enigen die dat doen.

​Een jaar geleden begon Sunisa de Instagram-pagina @quenisha.qiana. Met de foto's van haar dochter inspireert Sunisa andere moeders.

Dat wordt versterkt door foto's waarop ze samen staan: "Als ik haar iets straks, zwarts aantrek, doe ik hetzelfde aan", zegt ze trots tegen Editie NL. Met #twinning en #minime poseren moeder en dochter met dezelfde look.

Kledingwinkels als H&M en Steps spelen hier slim op in met een speciale minime-kledinglijn. "We zien dit steeds vaker, omdat veel moeders het leuk vinden om hun foto's online te delen", zegt Sarah Glasbergen van mama-website minime.nl tegen Editie NL. "Steeds meer kleding- en schoenenmerken komen met een speciale minime-lijn. Niet alleen voor moeders en dochters, ook voor vaders en zonen."

Trots

Bij peuters en kleuters komt het initiatief voor dezelfde kleding vanuit de moeders. "Ze vinden het gewoon schattig en het laat zien dat je bij elkaar hoort", zegt Sarah.

Als kinderen in de basisschoolleeftijd komen, vinden ze het zelf ook leuk om hetzelfde als hun ouders te dragen. "Als mama een rok draagt, wil het kind ook een rok aan. Kinderen voelen zich vaak trots als ze dezelfde kleding als hun ouder dragen."

Bekijk de video hier:

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`