EditieNL

Lang zullen ze leven: de kinderen van gezin Van Teijlingen zijn opgeteld 1000 jaar

19 maart 2018 13:30 Aangepast: 19 maart 2018 16:50
De familie Van Teijlingen. Beeld © Privéfoto

Slager Huub van Teijlingen en zijn vrouw Margaretha Huisman kregen maar liefst 13 kinderen samen. Het bijzondere is dat ze allemaal nog in leven zijn en nu opgeteld precies 1000 jaar zijn. Reden voor een feestje dus.

​Afgelopen weekend kwam de familie in Lochem bij elkaar, waar werd afgetrapt met koffie en een 'Haagsche kakker'. Typisch Haags krentenbrood van bakker Frans Hessing, waar een aantal leden van de Haagse familie ook nog heeft gewerkt.

"Het was een grandioos succes", vertelt Rosita van der Kruk (52), de dochter van Leo (75); een van de broers uit het gezin. "In totaal waren we met 135 man, met aanhang, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen erbij."

Organisatie

"Een jaar geleden zijn we met de organisatie begonnen", vervolgt Rosita. "We waren heel bang dat er in de tussentijd iemand zou overlijden, maar gelukkig is dat niet gebeurd." De broers en zussen zijn tussen de 68 en 85 jaar.

Helaas kon toch niet iedereen erbij zijn. Een van de zussen kwam onlangs ter val en brak haar heup. "Die hebben we gebeld via Skype", vertelt Rosita. Een andere zus (85) woont in Canada, voor haar was de reis naar Nederland te ver. Broer Paul (81) woont in Australië en kon niet komen vanwege gedoe met een visum.

Miniatuurvoorbeeld

De broers en zussen voor een ​green screen, met de ontbrekende familieleden erin geshopt. (Foto: Susan Winkels)

Goede band

"De broers en zussen hebben een goede band met elkaar", zegt Rosita. "Niemand heeft ruzie, wat tegenwoordig erg bijzonder is. Elk jaar gaan ze met zijn allen een midweekje weg, nu zitten ze ook nog in een huis in Lochem met elkaar. Ze zijn allemaal dol op spelletjes. Tot diep in de nacht zitten ze te klaverjassen.

Het bijzondere is dat alle broers en zussen nog in leven zijn. Ook vader en moeder Van Teijlingen werden oud. Huib van Teijlingen werd 81, Greta Huisman zelfs 93. "Helaas zit er wel erg veel dementie in de familie", zegt Rosita. "Een aantal heeft daar nu last van."

Miniatuurvoorbeeld

De leeftijden van alle broers en zussen. Opgeteld kom je op 1000 uit.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Wonen met een gezin van 14 in een huis van 68 vierkante meter? 'Supergezellig'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore