Editie NL

Hond nacht lang 'moederziel alleen' vastgebonden in vrieskou

14 maart 2018 16:20 Aangepast: 14 maart 2018 17:05
De stafford werd 's ochtends vastgebonden aan een paal gevonden

De politie is op zoek naar tips over een Stafford die vanochtend om 06.00 werd gevonden in het Brabantse Leende. De hond lag volgens de politie 'moederziel alleen, in de kou vastgebonden aan een lantaarnpaal in de berm.'

De dierenambulance heeft de hond onderzocht en daarna overgebracht aan Dierenopvangcentrum de Doornakker in Eindhoven. De politie vraagt mensen die het baasje van de hond kennen om contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844.

De medewerkers van de opvang hebben de hond Ziva genoemd, ze maakt het naar omstandigheden goed. "Ze is nog niet in haar gewone doen, maar ze is nagekeken door de dierenarts en mankeert verder niets", vertelt Chelsea Vlassak van Dierenopvangcentrum de Doornakker aan Editie NL

Twee weken

De eigenaar van Ziva heeft twee weken de tijd om zich te melden. Dan zal ze voor adoptie worden aangeboden. 

Mocht de eigenaar zich melden dan heeft hij het recht om de hond weer terug te krijgen, wel zal het opvangcentrum een melding maken bij de dierenpolitie. 

"Meestal melden eigenaren zich niet. Alleen in uitzonderlijke gevallen komen de baasjes van achtergelaten honden hun dier ophalen", legt Vlassak uit.  

De facebookpost van de politie

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`