EditieNL

Ook Máxima shopt in de uitverkoop: ze draagt een broek van zes euro

14 maart 2018 15:21 Aangepast: 14 maart 2018 17:08

Afgelopen zaterdag deden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima mee aan NLdoet van het Oranje Fonds. Tijdens de vrijwilligersactie viel de sportieve broek van de koningin op.

Voor de gelegenheid droeg Máxima een casual outfit. Naast een shirt van NLdoet en een jas van Max Mara droeg de koningin een Zara-broek die in de uitverkoop maar zes euro kost. Het Spaanse ¡Hola! herkende de broek, die inmiddels is uitverkocht.

Volgens Josine Droogendijk, van de website Modekoningin Máxima, is het niet voor het eerst dat de koningin in goedkopere kleding in het openbaar verschijnt. "Bij minder formele momenten draagt Máxima wel vaker Zara", zegt Josine tegen Editie NL.

Artikel gaat verder na foto

De koningin zou fan zijn van het Spaanse kledingmerk en ook de prinsesjes dragen veel van de kleding. "Ondanks dat de koningin meestal couture draagt, beheerst ze de kunst om Zara-items te combineren met duurdere kleding. Zo maakt ze Zara chique."

Sprookjesachtig

Volgens Josine denkt Máxima van tevoren goed na wat ze draagt. "Bij NLdoet gaat het om de boodschap en minder om de kleding. Mensen genieten van de aanwezigheid van de koningin en letter niet op wat ze aan heeft."

"Afhankelijk van de gelegenheid kiest Máxima een outfit. Wat fantastisch is, is dat ze als koningin enerzijds heel sprookjesachtig is, en anderzijds laat zien dat ze een mens is. Dat maakt haar heel bereikbaar."   

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore