EditieNL

Läkkär! IKEA ontwikkelt meelwormburger en algen-hotdog

14 maart 2018 12:13 Aangepast: 11 april 2018 23:02
De meelwormburger van IKEA

Geen Zweedse gehaktbal, maar een meelwormhamburger en een hotdog zonder worst. IKEA is momenteel druk bezig met het ontwikkelen van duurzame voeding. De Zweedse meubelfabrikant doet dit in haar speciale onderzoekslaboratorium.

In het speciale onderzoekslab Space 10 komt IKEA met verschillende ideeën om duurzame voeding ook lekker te maken. IKEA schrijft: "Om mensen op andere gedachten te brengen over voedsel moeten we niet alleen het intellect aanspreken, maar ook de smaakpapillen kietelen." 

"Daarom hebben we deze maaltijden bedacht die er goed uitzien, goed smaken en goed zijn voor mens en aarde."

Hotdog zonder vlees

Het paradepaardje van IKEA is de hotdog zonder vlees. Deze is onder anderen gemaakt van wortel, bieten en bessenketchup. Het broodje is gemaakt met spiriluna, een speciale micro-alg die boordevol voedingsstoffen zit. 

tekst gaat verder onder de foto
de hotdog zonder vlees

Meelwormburger

​Een andere opvallende verschijning is de meelwormburger. De burger bestaat voor 50 gram uit meelworm - de larve van de meelkever. 

Volgens IKEA is de burger zo lekker dat je na het eten ervan 'komt terugkruipen voor meer'.

tekst gaat verder onder de foto
de bug burger van IKEA

Zweedse gehaktballetjes

Liefhebbers van de traditionele Zweedse gehaktballetjes hoeven zich vooralsnog geen zorgen te maken. De producten worden vooral getest en komen vooralsnog niet in de IKEA-restaurants te liggen.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: