EditieNL

Bier drinken als een professional? Dat kan

14 maart 2018 09:00 Aangepast: 10 april 2018 16:04
Beeld © Getty Images

Altijd al zin om als een professioneel bier te drinken en er geld mee te verdienen? Binnenkort is het mogelijk om een echte bieropleiding te volgen.

Liefhebbers van de goudgele rakkers kunnen vanaf 28 maart de speciale bieropleiding online volgen. De site belooft na het doorlopen van verschillende onderdelen en het maken van een examen een echt bierdiploma.

Bierista

"Als je het bierdiploma hebt behaald, ben je officieel bierista", schrijven de initiatiefnemers van de opleiding.  "Jij weet optimaal te genieten van bier. Jouw mening als bierexpert telt. Daarom word je als bierista gevraagd bier te proeven, nieuwe bieren te testen, aan te schuiven bij proeverijen en bij rondleidingen."

Volgens de initiatiefnemers, het platform bierista.nl, is de cursus ontwikkeld omdat er veel vraag naar een bieropleiding is. "Bier is hot", stellen zij.

Verschillende bierstijlen

De cursist krijgt, zo beloven de initiatiefnemers, aan de hand van foto’s, video’s en infographics in 12 delen van alles over het bier te weten. Inzicht in het brouwen van bier, de geschiedenis van bier komt aan bod en er worden bierlanden en verschillende bierstijlen belicht. 

Kosten van de cursus:125 euro. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl:

Editie NL