EditieNL

Kameeltje geboren in Dierenpark Amersfoort: 'Het staat nog wat onwennig'

13 maart 2018 14:50 Aangepast: 09 april 2018 01:03
Beeld © Dierenpark Amersfoort

Het dierenpark werd dinsdagochtend verrast door de geboorte van de kameel. Het jong, dat nog geen naam heeft, is de vijfde kameel in het park.

"Voor ons is het leuk en bijzonder. Een kameel is lang drachtig, dus het gebeurt niet vaak dat een kleintje wordt geboren", zegt een woordvoerder tegen Editie NL. De verzorgers waren ervan op de hoogte dat moeder Freja zwanger was, maar omdat een gemiddelde draagtijd tussen de elf en dertien maanden ligt, is het altijd moeilijk om in te schatten wanneer een jong wordt geboren.

Zoals het er nu naar uitziet maken moeder en jong het goed. "Het kleintje heeft lang in de buik gezeten, dus het staat nog wat onwennig."

Naam

Het geslacht van het kameeltje is nog niet bekend, omdat de verzorgers haar nog niet goed genoeg hebben kunnen bekijken. "Het is moeilijk om in te schatten wanneer het geslacht bekend is. Zodra je bepaalde geslachtskenmerken ziet, weet je het."

Pas als het geslacht bekend is wordt een naam voor het dier gekozen. "Daar hebben we nog niet over nagedacht. Als we weten of het een jongetje of een meisje is, gaan de verzorgers daarover in overleg."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`