EditieNL

Rotterdamse bouwvakkers weggestuurd om Feyenoord-vlag op Amsterdamse toren

13 maart 2018 12:29 Aangepast: 13 maart 2018 15:01
Beeld © Youtube / AT5

Bouwvakkers van installatiebedrijf Spindler hadden de vlag op de bovenste verdieping van de Amsterdamse Amstel Tower gehangen. De directie van het bouwbedrijf kon er niet om lachen en besloot dat de mannen niet meer aan het project mogen werken.

"Iedereen kon de grap waarderen, maar de regels moeten worden behouden", zegt een woordvoerder van projectontwikkelaar Provast tegen Editie NL. Volgens Provast, het bedrijf dat samenwerkt met Spindler, zouden de bouwvakkers niet hebben nagedacht bij de gevolgen van hun grap. "Wij hoeven niemand uit te leggen dat de relatie tussen Amsterdam en Rotterdam gevoelig ligt."

Toch is het niet de eerste keer dat er een Feyenoord-vlag buiten Rotterdam wappert. ​"Ik heb de hele kofferbak vol liggen met vlaggetjes. Overal waar ik kom hang ik een vlaggetje op. Het kan me niet schelen waar het is", zegt één van de bouwvakkers tegen de Amsterdamse zender AT5.

Rotterdamse hilariteit om Feyenoord-vlag op Amstel Tower, AT5

Na eerdere incidenten heeft het installatiebedrijf richtlijnen opgesteld. Bij een ander project zouden voetbalsupporters wraak hebben genomen door brandstichting. "Het installatiebedrijf heeft duidelijke regels opgesteld en het ophangen van een Feyenoord-vlag valt daaronder", aldus Provast. 

Harmonie

Uit angst voor de veiligheid heeft de Spindler-directie de vlag verwijderd. Het besluit om de mannen van het project af te halen is buiten Provast omgegaan. De projectontwikkelaar was verrast door deze beslissing, maar zegt dat het op een normale manier is gegaan: "Ze hebben met elkaar om de tafel gezeten en de directie heeft duidelijk gemaakt dat het niet handig was."

De drie bouwvakkers zijn niet ontslagen, maar mogen niet meer aan de Amstel Tower werken. "We vinden het jammer dat ze zijn weggestuurd, maar de mannen zijn nu keihard met een ander project bezig. Het was bedoeld als een grap, dus laten we ervoor zorgen dat het positief blijft."    

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: