EditieNL

Kleine zonnebril is dé trend van dit seizoen: 'Draag hem op het puntje van je neus'

09 maart 2018 11:31 Aangepast: 27 maart 2018 21:31
De zusjes Hadid tijdens de Paris Fashion Week vorige week Beeld © Getty Images

Iedereen die tiener was in de jaren '90 kent ze nog wel: de ieniemienie zonnebrillen met, als het even kan, gekleurde glazen. Kijk nog even of je ze nog in een oude la hebt liggen want ze zijn weer helemaal terug van weggeweest.

Hoofdredacteur van de Glamour Anke de Jong komt net terug van de fashionweeks in Parijs en Milaan en zag de brilletjes daar overal. " De dochter van Cindy Crawford is een heel groot model aan het worden en mocht alle shows lopen. Ik zag haar backstage en na de shows deed ze meteen zo'n minibril op."

Kaia Gerber, de dochter van Cindy Crawford
 

us vs. the cold

Een bericht gedeeld door Kaia (@kaiagerber) op

Maar ook andere supermodellen zoals de zusjes Bella en Gigi Hadid worden er regelmatig mee gezien. "We gaan dit in Nederland ook zien op straat want het is hét ding voor komende zomer" zegt De Jong.

Gigi hadid in een campagne voor Vogue

Niet handig

Hip zijn ze dus wel, maar handig zijn ze niet vindt stylist en blogger Lizzy van der Ligt. "Het staat leuk maar ze zijn niet functioneel, het beschermt totaal niet tegen de zon." Maar daar zijn ze volgens Van der Ligt ook niet voor bedoeld. "Het is de bedoeling dat je 'm op het puntje van je neus draagt. En er dan zwoel over heen kijkt."

Het kleine brilletje is dus dé bril van dit jaar. "Elk seizen heb je een 'It-bril'" zegt Van der Ligt. Vorig jaar had je de kleine 'cat-eye' bril, en die kun je dit seizoen ook nog dragen. Daarvoor had je de witte brillen, de extreem grote brillen en de pilotenbrillen." Kun jij niet alle trends bijbenen? Geen probleem: "De pilotenbril is tijdloos, daar kom je altijd wel mee weg."

Bekijk de video hier:

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl:

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore