Gezin

Voetbalspel alleen voor jongens: Albert Heijn haalt 'seksistisch' speelgoed uit de schappen

05 maart 2018 10:30 Aangepast: 05 maart 2018 16:31
Het spel waar ophef over is ontstaan Beeld © Facebook/Hans.stam

'Welke boodschap wil je meegeven aan de jeugd?' vraagt Janneke van Heugten aan Albert Heijn. Ze is verontwaardigd over 'seksistische speelgoed' dat in de schappen van de supermarkt lag.

​Janneke van Heugten maakt zich op Twitter boos om een voetbalspel dat verkocht werd bij Albert Heijn. Het gaat om de 'soccer box' met daarin alles voor een voetbalfeestje voor jongens.

In de doos zitten naast voetbalattributen ook spelkaarten met vragen als: Een meisje dat jij niet leuk vindt vraagt verkering: wat doe je? Een van de antwoordsuggesties is dan: 'Ik lach haar uit.' Een andere vraag die gesteld wordt is: Wat wil je echt niet zien? Een van de antwoorden waar jongens dan uit kunnen kiezen is: 'Huilende meiden'.

'Wake up'

Niet alleen Van Heugten valt over de stereotypen in het spel. Hans Stam van voetbalvereniging V.V. Sparta Nijkerk is verontwaardigd dat het voetbalspel alleen voor jongens is gemaakt. "Hey Albert Heijn Wake up!! Weten jullie wel hoeveel het meidenvoetbal leeft?" schrijft hij op Facebook.

Onzorgvuldig

Albert Heijn laat aan Editie NL weten: "We snappen de reacties op het voetbalspel. Ook wij vinden dat kinderen prima zelf kunnen kiezen met welke spelletjes zij spelen. Daarom halen we het uit de winkels. We hebben tienduizenden producten in onze winkels liggen en soms worden er fouten gemaakt." De supermarktketen laat verder weten dat ze het erg vervelend vinden en hun best doen om dit te corrigeren.  

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: