EditieNL

Squishies niet aan te slepen: 'Dit is de speelgoedtrend van 2018'

27 februari 2018 14:53 Aangepast: 27 februari 2018 17:17
Still uit de commercial Beeld © YouTube

De Fidget Spinners kunnen weer in de kast want de nieuwste speelgoedtrend is bekend: de Squishies. 'Iedereen die ze in zijn handen heeft laat ze niet meer los'

De Squishies zijn een soort stressballetjes in allerlei soorten en maten. "Je moet ze alleen niet als stressbal gebruiken want dan gaan ze kapot" zegt Bruno Van Speybroeck van speelgoedimporteur BOTI. "Je drukt de zachte rubberen beestjes plat en dan komt hij zo traag mogelijk weer naar boven."Wat daar precies de lol van is kan hij niet bedenken, 'dat weet ik ook niet, dat moet je de kinderen vragen'.

Ondanks dat je er niet zo veel mee kan zijn ze niet aan te slepen. BOTI verkoopt de Squishies en varianten nu twee weken en de orders blijven binnen komen. "Het is nu echt een trend in Nederland, België en Engeland. In Amerika is het al een half jaar een hit en het is vorig jaar allemaal begonnen in Japan."

Japan

Dat het allemaal begon in Japan is ook wel te zien aan de vormen en verpakkingen van de Squishies. Zo zijn ze soms verpakt in 'Bento Boxen', een soort Japanse lunchtrommel. Of zien ze er uit als Aziatische huisdiertjes met grote ogen. Maar de meeste zijn in de vorm van eten, ijsjes of fruit.

"Het begon allemaal met de Kawan Squeezies", zegt Van Speybroeck. "Dit zijn hele kleine Squishies die je aan je tas kunt hangen. Daarnaast heb je de Smooshy Mooshies. Deze koop je blind in een dichte verpakking en ze hebben een lekker geurtje, ze ruiken bijvoorbeeld naar aardbei. Verder heb je ook nog de Soft and Slow Rising Squisies, dit is een iets grotere variant die wel 15 centimeter groot kunnen zijn."

Hit

Niet alleen de leverancier van de Squishies en Smooshies ziet dat het een trend is. Ook op Marktplaats is het speelgoed een dikke hit. "Er wordt momenteel 2000 keer per dag naar Squishies gezocht, en er zijn inmiddels ook ruim 1900 advertenties geplaatst" laat een woordvoerder weten. ook op Bol.com is het momenteel een van de best lopende speelgoedartikelen. 

Dat ze nu zo populair zijn merken ze op basisscholen ook. De Amsterdamse Anne Frank School heeft ze inmiddels uit de klas verbannen. "Dat is natuurlijk de beste reclame die we ons kunnen bedenken" zegt Van Speybroeck.

De trend zal volgens de leverancier nog wel even aanhouden. De beestjes kosten tussen de 3 en 18 euro, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore