EditieNL

2000 stukjes en helemaal wit: deze puzzel is 'pure hel'

23 februari 2018 14:03 Aangepast: 05 maart 2018 18:30
De 'pure hell' puzzel uit Japan

Heb je niks te doen dit weekend? Misschien kun je je hoofd eens breken over de een nieuwe puzzel uit Japan. Deze puzzels bestaan uit 1000 of 2000 stukjes, en zijn helemaal één kleur: zwart of wit.

Als echte puzzelfanaat moet je hart sneller gaan kloppen van deze nieuwe Japanse puzzel. Met veel kleine stukjes in dezelfde kleur doet de puzzel zijn naam 'pure hell' eer aan. Er zijn twee versies: één in helemaal wit en één in helemaal zwart. 

Je kunt er één kopen van 1000 stukjes, en die is maar 26 bij 38 centimeter. En als je een nog grotere uitdaging wil kun je ook voor de versie van 2000 stukken gaan, die is 40 bij 50 centimeter. 

tekst gaat verder onder de afbeelding

Miniatuurvoorbeeld

 

Steeds moeilijker

Toch is het zeker niet de eerste 'onmogelijke' puzzel die op de markt komt, zegt Ginette van Legpuzzels.nl. "Je hebt heel veel moeilijke puzzels, bijvoorbeeld met veel herhaling erin." 

Volgens haar zijn niet alle puzzelfanaten hierin geïnteresseerd, maar is er een bepaalde groep die dit interessant vindt. "Het is een hele specifieke groep. Het is niet zo dat puzzelaars steeds moeilijker willen en hierop uitkomen."

Rare vormen 

De mensen die dit leuk vinden doen bijvoorbeeld puzzels in zwart-wit, of puzzels met raar gevormde stukjes. Of deze ook zal aanslaan, moet nog blijken: hij is nu nog niet in Nederland te krijgen. Wie daar niet op wil wachten kan de puzzel wel alvast bij webwinkel Amazon bestellen. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore