Ga naar de inhoud
EditieNL

Suitsupply verliest veel volgers met homo-reclame: 'Ze gaan voor het schokeffect'

De omstreden reclame van Suitsupply Beeld © Suitsupply

Als je als merk tegenwoordig een beetje mee wilt tellen, dan gebruik je homo's in je reclame-campagne. Meest recente voorbeeld is van Suitsupply met twee zoenende mannen in hun campagne. De reclame zorgt voor online voor veel commotie en daar is het Suitsupply waarschijnlijk precies om te doen.

Het kledingbedrijf verloor sinds zijn campagne al aardig wat volgers op sociale media. Op Instagram daalde het aantal sinds de lancering van 368.000 naar 357.000. Ook kreeg het bedrijf veel negatieve reacties binnen op Twitter.

tekst gaat verder onder de tweet

Andere merken

Toch is Suitsupply zeker niet het eerste bedrijf dat homo's prominent in beeld brengt in zijn reclame's. Zo gingen grote merken zoals Coca-Cola, IKEA, Nordstrom en Unilever hen al voor.

De Magnum-reclame van Unilever met twee vrouwen in de hoofdrol

Schokeffect

Tim Claassen werkte met zijn bureau Havas Lemz mee aan de IKEA-campagne met twee vrouwen in de hoofdrol. Hij vindt het niet meer dan normaal dat homoseksualiteit steeds meer te zien is in reclame's:  "Door twee vrouwen met hun kind in de reclame's te laten zien, laat je simpelweg de werkelijkheid zien", vertelt hij aan Editie NL.

Suitsupply gaat volgens hem echt een stap verder: "Zij gaan met deze zoenfoto's echt voor een schokeffect om wereldwijd naam te krijgen. Dat is gelukt, zelfs de BBC schrijft over hun campagne." 

Miniatuurvoorbeeld

De IKEA-reclame met twee vrouwen en hun zoon

Volgende week te zien

Wie benieuwd is naar alle foto's in de nieuwe campagne van Suitsupply hoeft niet lang te wachten. In Nederland hangen de foto's vanaf volgende week in de bushokjes.

Bekijk de video hier:

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Bron: Editie NL