EditieNL

Van plan om te gaan høken? Dan heeft Bennie Jolink nu speciale schoenen voor je

22 februari 2018 09:23 Aangepast: 04 maart 2018 03:23
de høkschoenen komen in een klomp- en schoenuitvoering

Bennie Jolink gaat al een aantal jaar niet meer Oe-oe-oerend Hard: hij stopte drie jaar geleden officieel met optreden met zijn band Normaal. Toch kruipt het høkbloed waar het niet gaan kan. Daarom ontworp hij speciale høkschoenen en -klompen om mee los te gaan.

Het woord høken is onlosmakelijk verbonden met de Achterhoekse band Normaal. Frontman Bennie Jolink bedacht het woord in de jaren '70 met zijn band. Høken staat voor ouderwets Achterhoeks losgaan en feesten op harde muziek. 

Normaal stopte in 2015 met optreden, maar Jolink maakt nog wel muziek. Ook is hij nog steeds erg betrokken bij de Achterhoekse muziekscene.

Schone Schoenen

Op Facebook schrijft Joling: "Haaa Feestboekaniers! Kops Schoenen heeft weer een paar Zeer Schone Schoenen gemaakt! !! En niet alleen voor mijzelf, maar ze gaan op de markt komen. Te koop dus, voor wie ze wil hebben. Even geduld nog tot ze goed uitgetest zijn."

Begonnen als grap

Volgens schoenenmaker Gerton Kops van Kops Schoenen begon de høkschoen als een grap: "Bennie ontwerpt vaker schoenen voor ons, de ontwerpen beginnen vaak als grapje. Maar we proberen er nu wel een goede commerciële schoen van te maken."

Waar en wanneer de schoenen precies te koop komen is nog niet bekend, maar het zal niet lang meer duren. Kops: "We willen de schoenen voor Hemelvaart op de markt brengen. Maar het idee is om ze onder anderen op festivals en optredens aan te gaan bieden." 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

EditieNL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore