EditieNL

Even lekker offline: de 'bullet journal' is immens populair

19 februari 2018 17:25 Aangepast: 19 februari 2018 18:43
Vlogger Diana Leeflang is een groot fan van bullet journals Beeld © Foto: EditieNL

In wezen is de 'bullet journal' niets meer dan een notitieboekje waarmee je kunt doen wat je wil, tóch is het enorm populair. Een van de grote Nederlandse fans is vlogger Diana Leeflang: "Het is een fijn momentje voor jezelf."

"Het is een leeg boekje waarin je je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan", legt vlogger Diana Leeflang het idee van de 'bullet journal' uit. "Je kunt er een agenda van maken, een dagboek of een boodschappenlijstje. Je kunt er kortom mee doen wat je maar wil."

De 23-jarige vlogger van het YouTube-kanaal D is for Dazzle maakte er een vrolijk gekleurde agenda van, vol quotes en afbeeldingen. "Het idee is om op deze manier de productiviteit te verhogen", legt ze uit. "Maar voor mij is het vooral een creatieve uitlaatklep."

Miniatuurvoorbeeld

De bullet journal van Diana. (Foto: Editie NL).

Ryder Caroll

De 'bullet journal' is een verzinsel van ene Ryder Carroll. Een designer uit New York die zijn systeem al in 2013 wereldkundig maakte. Zijn tutorial is inmiddels meer dan 2 miljoen keer bekeken en vindt wereldwijd navolging.

Ook bij Diana dus, en ook háár vlogs waarin ze van alles over de 'bullet journal' vertelt, zijn populair. Haar laatste filmpje hierover, dat ze op 2 februari plaatste, is al ruim 47.000 keer bekeken. Volgens de vlogger is het vooral een verademing in deze digitale tijd. Het is ook de slogan waarmee de site bulletjournal.com adverteert: "The analog system for the digital age."

Tekst gaat verder onder video:

Even offline

"Ik zie het als een momentje voor mezelf. Even rust nemen en offline zijn", zegt de vlogger. "Een 'bullet journal' zorgt voor rust in mijn hoofd. Doordat ik alles opschrijf, plan ik beter en voelt mijn hoofd georganiseerder. In tijden dat we veel bezig zijn met sociale media, is het juist bevredigend iets met pen en papier te doen. Ik kan hierin mijn creativiteit en persoonlijkheid kwijt."

Bekijk hier het item:

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore