EditieNL

Charlotte verhuurt haar huis als vergaderruimte: 'Van de opbrengst kan ik mijn huur betalen'

14 februari 2018 10:43 Aangepast: 27 februari 2018 18:26
Charlotte in haar vergaderruimte Beeld © Editie NL

Een saaie vergaderzaal is niet meer van deze tijd. Bedrijven zijn voor werkbesprekingen op zoek naar een bijzondere ruimte. Ondernemers spelen slim in op die vraag door vreemde plekken aan bedrijven te verhuren.

Charlotte van 't Wout is één van die ondernemers en woont in een grachtenpand in Amsterdam. Om de huur te kunnen betalen besloot ze het pand als vergaderruimte aan te bieden: "Voor mij was dit een handige manier om in een prachtig huis te kunnen wonen". 

"Vooral jonge techbedrijven hebben behoefte aan sfeervolle en bijzondere locaties. Ze zoeken naar een comfortabele vergaderomgeving, waar ze zich op hun gemak voelen", zegt Charlotte tegen Editie NL.

Miniatuurvoorbeeld

Onbewoond eiland

Bij het zoeken naar een unieke vergaderruimte is de keuze voor bedrijven enorm. Zo kun je in Soest tussen de tanks van het militair museum vergaderen en in het Veluwemeer op een onbewoond eiland. Ook bieden mensen hun hooischuur, boomhut en zeilboot aan.

"Bedrijven denken op deze manier hun stoffige imago op te kunnen poetsen", zegt vergaderdeskundige Wilbert van Vree. Ook zou het volgens hem een voordeel zijn dat je je volledig kunt afsluiten van de buitenwereld.

Toch moet de functie van de vergaderzaal niet worden overschat. Het is volgens Van Vree het belangrijkst dat je je van tevoren goed voorbereid op het overleg en dat je nooit te lang vergadert – bijzondere locatie of niet. 

Wil je zelf je huis verhuren als vergaderruimte?

  • Zorg dat het pand het juiste bestemmingsplan hebben, zoals een woon- werkbestemming.
  • Zorg dat je als officieel bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • Zorg voor de juiste vergunningen en toestemming.
  • Ga uit van een huurprijs vanaf 250 euro per dag, afhankelijk van de locatie en de grootte van de ruimte.  

Bekijk hier de video:

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore