EditieNL

Bas (18) verloor zijn ketting met de as van zijn overleden vader met carnaval

14 februari 2018 12:20 Aangepast: 27 februari 2018 12:27
De hanger met de as van zijn vader Beeld © Facebook / Bas van Riel

Een jaar lang droeg de jongen de ketting elke dag, maar maandag raakte hij ‘m kwijt in het feestgeruis in Den Bosch. Hij plaatste een foto van de hanger op Facebook, in de hoop hem terug te krijgen.

"Rond middernacht kwam ik er achter dat ik de hanger niet meer had. Ik had ineens de ketting in mijn hand, maar zonder de hanger met daarin mijn vaders as", zegt Bas van Riel in een interview met Omroep Brabant.

De jongen zocht de hele markt in Den Bosch af, maar dat bleek zoeken naar een speld in een hooiberg. Bas was in meerdere kroegen geweest en had geen idee waar en wanneer hij de hanger voor het laatst had. In de hoop de ketting terug te vinden plaatste hij een oproep op Facebook: "Deel dit met iedereen die je kent!!"

Kanker   

De vader van Bas overleed in april 2016 op 53-jarige leeftijd aan longkanker. "Toen hij in de auto stapte, brak hij zijn rib. Pas maanden later kwamen ze erachter dat het kanker was. Het was al uitgezaaid."

De oproep van Bas wordt veel gedeeld op het internet, maar tot nu toe zonder resultaat. De jongen hoopt de ketting snel weer om zijn nek te kunnen hangen.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`