EditieNL

Onbekende plakt vuurwerk op paard van Chiara en steekt het af

13 februari 2018 10:19 Aangepast: 13 februari 2018 11:53
Chiara met haar paard Eros Beeld © Facebook / Chiara Curcuruto

De 19-jarige Chiara Curcuruto was net op vakantie toen een nog onbekende dader (of daders) opzettelijk vuurwerk met duckttape op haar paard plakte om het vervolgens af te steken. Een vriendin van Chiara die voor het paard zorgt trof hem zondag aangeslagen aan.

In Oostenrijk kreeg Chiara ineens een naar telefoontje van de vriendin die haar paard Eros verzorgt. Die vertelde dat iemand de deken van haar paard had gehaald om vervolgens met zwarte tape vuurwerk op zijn hals te plakken. 

Tekst gaat verder onder foto's.

Slagader

"Precies op de plek waar zijn slagader zit", vertelt Chiara aan Omroep Brabant. Het vuurwerk is wel afgegaan, maar Eros heeft er gelukkig alleen wat schroeiplekken aan overgehouden. Bang is het dier nu wel. "Hij durfde zijn stal niet meer in. Mijn vader moest hem op een andere plek eten geven." 

Chiara hoopt dat het geen gerichte actie is en dat de dader snel gevonden wordt. Het schrikdraad en de camera's die nu bij de stal van Eros worden geplaatst, moeten de laffe vandalen afschrikken. "Ik heb wel een raar gevoel. Hij staat daar nu alleen en ik ben heel ver weg. Ik weet niet wat er nog kan komen." 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

`