EditieNL

Amsterdamse vriendengroep maakt zich hard voor de ballenknijper

13 februari 2018 15:10 Aangepast: 13 februari 2018 15:14
Beeld © Facebook / Speedo Club Amsterdam

​​Op Instagram omschrijven de jongens zichzelf als 'een Speedo fanclub uit Amsterdam'. De pagina, die inmiddels meer dan 2000 volgers heeft, staat vol met foto's van de heren in hun kleine zwembroekjes. Met de foto's hopen ze hun liefde voor de ballenknijper over te dragen.

De vrienden kochten hun eerste slip op vakantie op Kreta. "Dat was best spannend, want het was een heftig model met smalle bandjes." Ondanks de twijfel hebben ze de hele week plezier beleefd aan hun Speedo en daarom besloten ze om de ballenknijper via Instagram populair te maken, zodat meer mensen begrijpen waarom ze 'm zo graag dragen.  

"Hij zit lekker, hij is mooi en je staat dichter bij de natuur. Ook is het fijn dat je benen meer zon krijgen en het, meer dan bij een short, voelt alsof je naakt bent", zegt Sietse, een van de Speedofans, tegen Editie NL.   

Taboe

​​De jongens willen de voordelen van de Speedo benadrukken, om van het taboe dat om de ballenknijper heen hangt af te komen. Zo zou het broekje niet sexy en ouderwets zijn en vooral gedragen worden door homoseksuele mannen.

Ester Coppoolse, creative director van Elle, dat meer mannen het strakke broekje durven te dragen: "Door de invloed van de jaren '80 en '90 wordt de ballenknijper weer populairder. De man van nu heeft een meer uitgesproken kledingstijl en het verschil tussen mannen en vrouwen is kleiner." 

'Doe je eigen ding'

Sietse raadt mannen aan het gewoon eens een te proberen: "Loop niet achter de menigte aan, en heb schijt aan wat iedereen vindt! Doe je eigen ding." Ook is het broekje volgens hem niet alleen voor slanke mensen. "Bij een lange zwembroek is de buik ook onbedekt."

De jongens hopen dat meer mannen de Speedo deze zomer uit zullen proberen en ervaren dat de ballenknijper eigenlijk helemaal niet zo raar is. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`