EditieNL

Belg is in één klap rijkste man ter wereld (maar niet voor lang)

12 februari 2018 16:40 Aangepast: 26 februari 2018 19:20
Screenshot van bankrekening Beeld © Facebook / Luc Mahieux

Stel je voor: je checkt online jouw bankrekening en ziet dat er 2000 miljard euro is gestort. Het klinkt als een slechte grap, maar het overkwam de Belg Luc Mahieux vorige week. In één klap was hij de rijkste mens ter wereld. Maar daar kon hij helaas niet lang van genieten.

"Ik dacht dat al mijn problemen waren opgelost", zegt Luc in een interview met Het Nieuwsblad. De man nam na de ontdekking meteen contact op met zijn bank, omdat hij goed aanvoelde dat er iets niet klopte aan de situatie.

Een tijdje geleden had hij de gegevens van zijn creditcard op een website achtergelaten. Toen er maandelijks bijna 35 euro werd afgeschreven, wilde hij het abonnement op de site stopzetten. "Nadat ik dat had gedaan, kwam plots het miraculeuze bedrag op mijn rekening te staan. Het was afkomstig van hetzelfde platform dat mij eerder de maandelijkse kosten aanrekende."

Mahieux kwam erachter dat beide bedragen iets te maken hadden met fraude op de website, waarop hij zijn creditcardgegevens had achtergelaten. Hij heeft zijn kaart geblokkeerd en de bankrekening met het enorme bedrag is sindsdien niet meer geldig.

Facebook

Toch denken veel mensen nog steeds dat de man multimiljardair is. Nadat hij een foto van zijn bankrekening op Facebook had geplaatst, kreeg hij ineens vriendschapsverzoeken van mensen die hij niet kende. Sommigen vroegen of hij hen financieel kon helpen. Ook wordt Luc op straat met 'miljardair' aangesproken. 

Vandaag nog postte Luc een bericht op Facebook, in de hoop dat mensen hem niet langer om geld zullen vragen: "Ik wil aan al mijn toekomstige 'vrienden' duidelijk maken dat ik geen geld heb."      

De man heeft aangegeven in de toekomst voorzichtiger te zijn met het verspreiden van zijn creditcardgegevens.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Editie NL
`