EditieNL

Wees trots op je hangborsten! Britse blogster roept op tot acceptatie

12 februari 2018 15:32 Aangepast: 26 februari 2018 16:29
Chidera Eggerue toont haar 'saggy boobs'. Beeld © Instagram

Alle borsten mogen er zijn: of ze nu hangen, klein of groot zijn, die boodschap wil een Britse blogster overbrengen. Met de hashtag #saggyboobsmatter post ze foto's van zichzelf zonder bh en roept ze anderen op hetzelfde te doen.

Lange tijd was de 23-jarige Chidera Eggerue niet blij met haar hangborsten. In een interview tegen Buzzfeed zegt ze: "Toen ik als jong meisje bh's ging passen, zag ik op de verpakking altijd blanke vrouwen met pronte borsten. Maar als ik mezelf dan in de spiegel bekeek, zag ik het tegenovergestelde daarvan. Hierdoor realiseerde ik me dat er iets mis is met hoe de wereld tegen vrouwenlichamen aankijkt."

Lange tijd wilde ze uit onvrede met haar borsten onder het mes, maar dat was als 18-jarig meisje te prijzig. Ze besloot haar borsten te accepteren zoals ze zijn en dat is haar gelukt. Om anderen een steuntje in de rug te geven, post ze foto's van zichzelf en haar borsten en stimuleert ze anderen hetzelfde te doen.

Perfecte borsten

"Mijn borsten zijn perfect", zeg ze. Toch denkt helaas niet iedereen op internet daar zo over. Ze krijgt geregeld harde commentaren op de foto's die ze deelt. Zo roepen sommigen dat ze een bh moet aandoen, omdat het geen gezicht is.

"De meeste reacties zijn ronduit teleurstellend", zegt Eggerue. "Het maakt niet uit hoeveel je van jezelf houdt; als wildvreemden je uitlachen om je lichaam, is dat pijnlijk. Sommige mannen zien vrouwen nu eenmaal als een wandelende vagina, waardoor vrouwenlichamen extreem kritisch worden bekeken. Als je een probleem hebt met hangborsten, vraag jezelf dan eens af: waarom heb je dat?"

Steunbetuigingen

Gelukkig krijgt ze ook veel steunbetuigingen. "Er is vooruitgang in de acceptatie van uiteenlopende lichamen, maar we zijn er nog lang niet", zegt de blogster. "Doordat we nooit hangborsten zien, voel je je een alien als je die wel hebt. Hierdoor word je onzeker en nog banger om ze te tonen. De enige manier om hangborsten te normaliseren, is als ze vaak te zien zijn."

Instagrammers die het voorbeeld van Chidera Eggerue volgen:

 

Grundkurs i gravitation på bloggen. #gravity

Een bericht gedeeld door Alexandra Rejsmar (@alexandrarejsmar) op

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore