EditieNL

Nizam (19) van de weg gehaald in Twingo zonder dashboard: 'Beetje overdreven'

09 februari 2018 11:50 Aangepast: 09 februari 2018 13:30
Nizam met zijn Twingo Beeld © EditieNL

Een opmerkelijke foto van de politie Rotterdam gisteren. Ze hielden een jongen aan die in een Twingo reed zonder dashboard. Die Twingo is van Nizam (19) 'Ik ben altijd aan het klussen in Twingo's'

"Dit is al mijn derde of vierde Twingo, het zijn gewoon fantastische auto's. Mijn vader rijdt een Mercedes, maar deze is net zo luxe."

Nizam klust al sinds zijn kindertijd aan auto's en dan vooral dus aan Twingo's. "Mijn neef heeft een garage, dus ik ben altijd bezig met auto's. Ik ben inmiddels ook een bedrijfje gestart voor Twingo-onderdelen."

Dashboard er uit

Omdat hij zo handig is met auto's, besloot hij zelf zijn kachel te repareren toen deze stuk ging. "Ik kon er niet helemaal bij, dus het dasboard moest eruit. Toen ik hem gemaakt had, wilde ik even een paar dagen kijken of hij het bleef doen. Dan zou ik hem weer dichtbouwen."

Helaas voor Nizam kwam hij in een verkeerscontrole terecht. Van de agenten die de controle hielden, mocht hij niet verder rijden. "Ik wilde mijn neef me laten ophalen met een aanhangwagen, maar dat is echt niet handig midden in Rotterdam op de Coolsingel. Dus heb ik de agenten gevraagd of ik niet onder begeleiding naar de garage mocht rijden. En dat mocht voor deze keer."

Overdreven

Zelf vond hij het wat overdreven dat hij niet mocht verder mocht rijden. "Ze zeiden dat het gevaarlijk was met schakelen, maar het is een automaat. En de snelheidsmeter deed het gewoon." De agenten dachten daar anders over en zeiden dat hij een gevaar voor zichzelf en anderen was.

"Er hingen geen kabels los en bovendien heb je daar tijdens het rijden niets te zoeken. Dus ik vond het wat overdreven. Maar ik mag er zo niet meer mee rijden. Ik ga even kijken of het lukt en dan bouw ik hem vanavond weer dicht."

Miniatuurvoorbeeld

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

 

 

`