EditieNL

'Gratis entree voor dubbel D': Amsterdamse club maakt excuses voor deurbeleid

09 februari 2018 10:43 Aangepast: 09 februari 2018 13:20
Stockfoto Beeld © Getty Images

Een kaartje aan de deur voor het feest SLEAZY in club NYX kostte zeven euro, maar als je een cup dubbel D kon laten zien mocht je voor niks naar binnen. Iets wat niet iedereen kon waarderen. De club maakt nu excuses voor het deurbeleid.

"NYX is een plek waar iedereen zich thuis moet voelen, ongeacht cupmaat, seksuele voorkeur, huidskleur of geloof. Wij zijn ons ervan bewust dat dergelijke uitingen momenteel niet meer door de beugel kunnen", staat op de Facebook-pagina van de Amsterdamse club.

Borsten kijken

De club komt met excuses nadat ophef was ontstaan over de manier waarop de club vrouwen aan de deur zou controleren. Journaliste Tessel ten Zweege schreef erover in het vrouwenblad Opzij.

"Toen we bij de kassa stonden vroegen we aan de meisjes die daar werkten hoe dat deurbeleid precies in zijn werk ging. Ze vertelden ons dat er buiten bij de deur een man stond die naar onze borsten zou kijken als we gratis naar binnen wilden."

De club heeft besloten per direct met deze actie te stoppen.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore