EditieNL

Helft Nederlandse vrouwen knijpt graag puistjes van partner uit

07 februari 2018 09:45 Aangepast: 24 februari 2018 13:59

Vrouwen kunnen een witte kop op het lichaam van hun partner maar moeilijk negeren. De helft van de vrouwen heeft geen moeite met het uitknijpen van een puistje bij haar vriend of echtgenoot.

Toch is de echtgenoot niet het favoriete uitknijpmodel, maar liefst 70 procent van alle moeders knijpt graag een puistje bij hun kind. Puistjes uitknijpen bij vrienden en broers of zussen is het minst populair: slechts 27 procent vindt dat geen probleem. Dat blijkt uit een enquete van ze.nl onder 2800 vrouwen.

Eerder sprak Editie NL met bioloog Patrick van Veen. Volgens Van Veen, die gespecialiseerd is in het gedrag van apen, vinden we het fijn om puistjes uit te knijpen door de endorfine die vrijkomt. "Ook bij apen zie je dat ze tijdens het vlooien endorfine aanmaken, een stofje waar je een blij gevoel van krijgt." Daarnaast is het een teken van vertrouwen om iemand dicht bij je laat komen.

Filmpjes

En dan zijn er ook nog mensen die video’s van hun behandeling op internet zetten. Er zijn hele YouTube-kanalen die vol staan met uitknijpvideo’s. Uit de enquête blijkt dat bijna 68 procent van de ondervraagden weleens zo’n filmpje kijkt. 15 procent van de vrouwen volgt zo’n kanaal.

Waarschuwing: onderstaande beelden kunnen als onsmakelijk worden ervaren.

Bijna de helft van de kijkers geeft aan simpelweg niet weg te kunnen kijken. 32 procent is voornamelijk verbaasd om wat ze zien en hetzelfde aantal voelt een walging. De favoriete ontstekingen zijn mee-eters, gevolgd door gele puistjes, cystes en ingegroeide haren.

Bekijk hier de video:

 

Meer op rtlnieuws.nl:

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore