EditieNL

Inge is verslaafd aan diamond painting: 'De rust die het geeft doet me goed'

02 februari 2018 14:41 Aangepast: 02 februari 2018 16:58
Inge met een paar van haar creaties Beeld © Editie NL

Priegelen met steentjes totdat ze samen een schilderij vormen: diamond painting wordt steeds populairder. Ook Inge Albers (32) is gek op. "Je denkt soms 'ik ga even een half uurtje', maar voor je het weet zit je weer een paar uur."

Miniatuurvoorbeeld

Voor wie het niet kent: bij diamond painting maak je met steentjes een soort schilderij. Op een vel wordt aangegeven waar je je steentjes moet plakken, en zo kun je een tekening, poster of foto namaken. Het is flink priegelen, maar dan heb je ook een zelfgemaakt beeld van 'diamantjes'.

"Het klinkt misschien als dom werk, maar is echt heel leuk", zegt Inge Albers. Zij kan soms uren achter elkaar in de weer zijn met de diamantjes.  "Je maakt je hoofd helemaal leeg", zegt ze. "Ik doe het vaak na werk, als de kinderen op bed liggen."

Niet oubollig

Inge maakt hele verschillende dingen, van bruiloftsfoto's tot plaatjes van Woezel en Pip voor haar dochter. Ze is nu een jaartje bezig, en is naar eigen zeggen 'redelijk verslaafd'. "'De rust die het geeft doet me gewoon goed." 

"De mooiste die ik heb is ook de eerste die ik maakte, een trouwfoto met mij en mijn inmiddels overleden moeder." Ondertussen heeft Inge er al veel meer gemaakt, en ook al haar vriendinnen zijn ermee begonnen. "Het klinkt voor veel mensen oubollig, maar dat is het echt niet."

Miniatuurvoorbeeld

Tips

Dat het aanstekelijk is, ziet ook Samantha (25). Zij is één van de beheerders van de grootste daimond painting-groep op Facebook. "Vorig jaar hadden we rond deze tijd 10.000 leden, nu zijn het er 35.000", zegt ze. "We geven elkaar tips. Mensen delen wipjes (wip betekent work in progress, red.) en foto's van het eindresultaat. Ook helpen we elkaar bij vragen." 

"Als je nu wil beginnen: lees onze groep goed en kijk veel op YouTube." Volgens Samantha is het heel simpel om te doen, maar kan het voor een beginner best ingewikkeld lijken."Begin daarom met een goedkoop setje om het uit te proberen."

En ook Inge heeft nog wel een tip voor de beginnende diamond painter: begin niet te groot. "Die kleine steentjes laten niet snel resultaat zien en dat wil je wel. Als het klaar is word je enthousiast en kan je groter gaan werken." 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore