Ga naar de inhoud
EditieNL

Man die al zijn bezit in bitcoin stak, blijft optimistisch na koersval

Didi Taihuttu

Didi Taihuttu verkocht vorig jaar zijn huis en bezittingen en investeerde alles in bitcoin. Na een aanvankelijke stijging keldert de koers nu hard. "Ik maak me niet al te veel zorgen", vertelt hij vanuit de Thaise zon.

Het optimisme van Taihuttu is opmerkelijk te noemen, want in anderhalve maand tijd is de koers van de cryptomunt behoorlijk ingestort: er ging ruim 50 procent van de prijs af. Daarmee is dus ook de helft van het vermogen van de familie Taihuttu verdampt.

Helemaal geen spijt

Maar spijt heeft hij niet. "Helemaal niet. We (Didi, zijn vrouw en drie kinderen, red.) zijn ingestapt op een veel lager niveau", zegt Taihattu, die begin november 'all-in ging'. Op dat moment schommelde de koers van de bitcoin rond de 6000 dollar. Met de huidige koers van rond de 8000 dollar heeft hij inderdaad nog altijd een mooie winst te pakken.

Meer op rtlz.nl: Koersen crypto's verder omlaag, bitcoin duikt onder de 8000

En Taihuttu verwacht dat de koersdaling van de afgelopen weken een tijdelijke dip is, zoals die ook de afgelopen jaren aan het begin van het jaar te zien was. Die dip is dit jaar wel groter, 'maar wij zitten erin voor de lange termijn dus ik maak me niet al te veel zorgen'. Sterker nog, hij verwacht dat de prijs van de bitcoin deze maand alweer richting de 12 á 13.000 dollar gaat.

Miniatuurvoorbeeld

Rijker of armer

Maar wat nou als de munt over een poosje echt bijna niets meer waard is? "Dan hebben we niks meer. We wisten van tevoren dat we een risico liepen", aldus de cryptoavonturier. Wat hem betreft zijn er twee opties: "Of we worden wat rijker waardoor we lange tijd een minimalistisch leven kunnen leiden, of we verliezen alles en dan begint het voor ons gewoon opnieuw."

Taihuttu vertelt zijn verhaal nuchter, want – zo zegt hij – het idee was juist om minimalistisch te leven. "Dat houdt in dat we niet meer puur en alleen materialistische zaken willen kopen, om maar te denken dat je daar gelukkig van wordt."

Op naar de 100.000 dollar

"Wij wilden onze kids laten zien dat je ook met minder geld heel gelukkig kunt zijn, toen hebben wij ervoor gekozen om het geld in bitcoins te investeren, wat tot nu toe heel goed uitgepakt heeft."

En als de voorspellingen van de rasoptimist uitkomen, zal het alleen maar beter worden. Want Taihuttu denkt ondanks de koersval nog steeds dat de koers van bitcoin uiteindelijk boven de 100.000 dollar uit zal komen.