EditieNL

Vrouw probeert pauw mee het vliegtuig in te nemen voor 'emotionele ondersteuning'

31 januari 2018 11:03 Aangepast: 31 januari 2018 13:52
In New Jersey wilde een vrouw haar pauw meenemen het vliegtuig in. Beeld © Facebook The Jet Set

Een pauw mee het vliegtuig in nemen als 'emotionele ondersteuning' tijdens de vlucht. Moet kunnen, vond een vrouw uit het Amerikaanse New Jersey. Maar de vliegmaatschappij dacht daar anders over...

In Amerika mogen reizigers met hun (huis)dier vliegen als het dier hen emotionele steun kan bieden. Denk aan een hulphond die iemand met PTSS rustig kan houden. Vorig jaar nam een vrouw haar varkentje mee de cabine in omdat het dier haar hielp met haar vliegangst, tot grote irritatie van haar medepassagiers. 

Op de schouder 

Een vrouw uit New Jersey besloot haar pauw mee te nemen. Ze had zelfs een ticket gekocht voor de vogel en wandelde afgelopen week met het dier Newark Liberty International Airport binnen. De vogel zat rustig op haar schouder, op af en toe een klapperende vleugel na. 

Fox News meldt dat United Airlines weigerde het dier mee te nemen. Een woordvoerder zei dat ze het dier als haar 'persoonlijke ondersteuning' beschouwde en daarom mee wilde nemen. "Dit dier voldoet niet aan de regels die gelden voor het meenemen van huisdieren", zegt de woordvoerder. 

Instagramhit

Volgens Talkshow The Jet Set heet de pauw Dexter en is hij een ware hit op Instagram

Overigens is het niet zo dat geen enkele vogel mee het vliegtuig in. Daniel de eend mag mee met zijn baasje Charlotte uit Amerika, omdat zij last heeft van vliegangst. Maar, toegegeven: een pauw is een stukje groter dan de gemiddelde eend. Een mannetje is van snavel tot staart 1 tot 1,2 meter lang.

 

 

 

Meer op Editie NL:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore