EditieNL

Thomas (21) eert moeder met tattoo van haar laatste hartslagen

26 januari 2018 12:41 Aangepast: 26 januari 2018 16:49
Beeld © Twitter Mr. Tall

Toen de moeder van Thomas (21) overleed aan hartfalen, besloot hij haar op een bijzondere manier te eren: door haar laatste hartslagen op zijn borst te laten tatoeëren, samen met het laatste briefje dat ze aan hem schreef. Volgens tattoeerder Ralph Moelker is het nu een echte trend om dit soort tattoos te nemen.

Op één dag moest de 21-jarige Thomas Resch twee keer afscheid nemen van zijn moeder: de dag dat hij het huis uit ging, overleed zijn moeder aan hartfalen. Pas nadat hij het hoorde, vond Thomas een briefje dat zijn moeder in zijn tas had gestopt. "Ik ga je heel erg missen, ik hou van je", stond er. 

Thomas besloot gebruik te maken van het mooie toeval, en de tekst op zijn borst te laten tatoeëren. Dicht bij zijn hart. Toen bedacht hij dat zijn moeder hartslagmeter droeg toen ze overleed, dus dat hij haar laatste slagen erbij kon laten zetten. 

Perfect

Een tweet van zijn tatoeage ging de hele wereld over, inmiddels is het al meer dan 15.000 keer gedeeld. Thomas vertelt daarbij dat hij bewust de tekst 'slordig' heeft laten tatoeëren, zoals het ook op het originele briefje staat. "Haar motoriek is achteruit gegaan door een eerdere hartaanval. Voor sommige mensen zal het er slordig uitzien, maar voor mij is het perfect."

Ralph Moelker van Tattoo Bob ziet dit soort tatoeages vaak voorbij komen, sinds iets meer dan een jaar. "Het is aan de lopende band. Het kan een hartslag van een pasgeboren kind zijn, of juist een laatste hartslag." Volgens Moelker is het wel een trend te noemen. "Het gaat via social media en dan wordt het hot."

Trend

Voor de mensen die het nemen voelt het volgens hem niet alsof ze een trend aan het volgen zijn. "Het is iets persoonlijks, bijvoorbeeld voor verwerking. Het grijpt mensen aan, dus willen ze het." Ze gaan dan meer onbewust mee in een trend, zegt Moelker.

Toen Moelker begon waren tattoos echt alleen voor zeelui en criminelen, maar dat is al lang niet meer zo. Nu is dit een veel voorkomende manier om zoiets persoonlijks te doen. "Vroeger deden mensen iets in een ketting, of hingen ze wat aan de muur. Nu gaat iedereen naar de tattoo-shop." 
 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

`