EditieNL

Amateurclub ruilt zich suf met voetbalplaatjes van vaders: 'Er wordt serieus geplakt'

23 januari 2018 12:32 Aangepast: 23 januari 2018 16:43
Het panini-album met de voetbalvaders. Beeld © Voetbalvereniging S.D.O.B.

In het Noord-Hollandse Broek in Waterland heeft een oude strijd tussen twee amateur voetbalclubs een originele wending gekregen. Voor de wedstrijd tussen de voetbalvaders van de clubs is een heuse mediacampagne met voetbalplaatjes opgezet. Kinderen sparen druk voor de verschillende vaders met of zonder opgeplakte snor.

Zaterdag spelen de voetbalvaders van Broek Noord en Broek Zuid hun jaarlijkse duel. De twee rivalen proberen elkaar ieder jaar op allerlei manieren beet te nemen.

Serieus geplakt

Dit jaar heeft Broek Noord een wel heel originele manier verzonnen om de tegenstander het nakijken te geven. Er zijn zogenaamde Panini-albums ontwikkeld met voetbalplaatjes van de vaders. De vaders van Noord zijn allemaal voorzien van een enorme snor.

"De fysieke en mentale voorbereidingen voor de derby zijn in volle gang, net als de media campagne. Er wordt serieus geplakt in het Panini-album", laat de overkoepelende voetbalvereniging S.D.O.B. op zijn website weten. "Opvallend: de meeste spelers van Noord deden in 1986 mee aan het WK in Mexico." 

Vier boeken vol

De plaatjes zijn erorm populair en er wordt onderling volop geruild. "Ik heb al vier boeken vol!", laat een van de kinderen aan NH Nieuws weten. Volgens de regionale omroep bestaat de rivaliteit tussen de twee clubs al jaren. "Een paar jaar geleden sloeg het noorden van Broek toe met een filmpje waarin Zuid belachelijk werd gemaakt", schrijft NH. "Dit jaar zijn de rollen omgedraaid." 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore