EditieNL

Fleur (43) verliest vrouw met wie ze 24 keer wilde trouwen

22 januari 2018 17:52 Aangepast: 23 januari 2018 09:12
Fleur Pierets (l) en Julian Boom (r) tijdens hun huwelijk in New York

Het Nederlands-Belgische echtpaar Fleur en Julian begon in oktober aan een prachtige reis: ze wilden in alle 24 landen trouwen waar het homohuwelijk legaal is. Maar na twee maanden kreeg de reis een treurige wending: Julian bleek tumoren te hebben in haar hersenen en hart. Vandaag is ze overleden.

"Ik hou meer van je dan van het leven zelf", dat was de laatste boodschap van Fleur aan haar vrouw Julian. De twee waren vijf jaar geleden voor het eerst getrouwd, maar konden niet vaak genoeg 'ja' tegen elkaar zeggen, dus besloten ze het overal te doen waar het homohuwelijk legaal is.  

Eerder vertelde, de van oorsprong Belgische,  Fleur aan RTL Nieuws dat ze hun reis ook als een kunstproject zagen. De twee werkten allebei als kunstenaar, en wilden op deze manier aandacht vragen voor huwelijksgelijkheid. In 24 landen kunnen ze trouwen, in 170 niet. "We willen ook laten zien hoe mooi het is dat dit soort huwelijken mogelijk is", zei Fleur hierover.

Flauwgevallen  

Het is ze gelukt om in New York, Amsterdam, Antwerpen en Parijs elkaar het jawoord te geven, maar in Frankrijk ging het mis. "We hebben de dokter gebeld, omdat Julian haar eten niet binnen kon houden, en is flauwgevallen", schreef Fleur half december op haar Facebook. De arts ontdekte dat ze tumoren in haar hersenen en rond haar hart had. Hij gaf haar nog drie maanden

"Ze zal haar spraakvermogen verliezen, totdat ze in coma raakt", schetste Fleur destijds het sombere vooruitzicht. Het stel brak daarom hun reis af, zodat Fleur voor haar geliefde kon zorgen. In één maand ging de toestand van Julian hard achteruit. 

Tien jaar

Achteraf bleek dat de groei van tumoren waarschijnlijk al meer dan tien jaar gaande was. Julian had in 2016 nog borstkanker gehad, maar toen is er geen scan van haar hersenen gemaakt. 

"Gelukkig maar, zou ik nu zeggen", schrijft Fleur. "Daardoor hebben we een geweldig leven gehad, de afgelopen 18 maanden. Zonder te weten dat dit doemscenario eraan kwam." Als laatste eerbetoon deelde Fleur vandaag een video van haar vriendin op YouTube. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore