EditieNL

Treinsurfer maakt nieuwe video, ondanks aangifte ProRail: 'Idioot gedrag'

22 januari 2018 10:39 Aangepast: 14 februari 2018 19:45
Still uit de video Beeld © The Climbing Dutchman

"Een mega stomme actie" noemde een woordvoerder van ProRail in december een video waarop Youtuber 'The Climbing Dutchman' achter een trein hangt. Er is toen aangifte gedaan tegen de jongen, maar dat lijkt niet te hebben geholpen: dit weekend plaatste hij doodleuk een nieuwe video.

Tussen de stations Lage Zwaluwe en Zevenbergen hing The Climbing Dutchman achter een trein. En alsof dat nog niet genoeg was, filmde hij het hele voorval en plaatste het op het internet. Voor ProRail genoeg reden om voor de tweede keer aangifte te doen tegen de maker. "Als we dit gaan tolereren zijn we geen knip voor de neus waard", zegt woordvoerder René Vegter. 

Niet laten zitten

Nog maar een maand geleden deed ProRail voor de eerste keer aangifte tegen de jongen. Toen reed hij met 130 kilometer per uur op een trein, en plaatste hij een video ervan op zijn YouTube-kanaal. "Ik weet niet wat er met de eerste aangifte is gebeurd", zegt Vegter. "We krijgen niet altijd terugkoppeling van het OM."

De aangifte heeft er in ieder geval niet toe geleid dat de jongen het niet meer doet, zegt de woordvoerder. "Maar dat betekent zeker niet dat we het laten zitten." 

'Idioot gedrag'

De video van de treinsurfer is inmiddels van het YouTube-kanaal gehaald, maar staat nog wel op andere sites. Volgens Vegter zorgt ProRail in dit soort gevallen altijd dat ze de beelden in handen hebben, zodat ze aangifte kunnen doen. En dat de video inmiddels verwijderd is, maakt voor niks uit. "Het feit dat iemand dit idiote gedrag vertoont, lijkt mij voldoende om aangifte te doen. "

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore