EditieNL

Maud ontsnapt met baby aan omvallende boom: 'Wat als ik twee stappen verder had gezet?'

19 januari 2018 12:32 Aangepast: 19 januari 2018 18:38
Maud Dekkers met baby Seth Beeld © Maud Dekkers

Het filmpje van Maud Dekkers en haar baby Seth ging gisteren de wereld over. Ze ontsnapten tijdens de heftige storm ternauwernood aan een omvallende boom. 'Toen ik later besefte wat er eigenlijk gebeurd was, brak ik wel even.'

Er gaan heel wat video's rond van de storm. Een daarvan is de video waarin je ziet dat Maud met haar kinderwagen maar net ontkomt aan een vallende boom. "Het is heel raar", reageert Maud. "Een uur nadat het gebeurde stond het filmpje online en toen begon het spektakel: de radio, de krant etc."

Zware nacht

Maud is enorm geschrokken. "Op het moment zelf schrik je natuurlijk heel erg. Ik liep met mijn zoontje van pas vijf maanden", vertelt ze. "Maar toen ik daarna besefte wat er eigenlijk gebeurd was, brak ik wel even... Als ik een paar stappen verder had gezet, wat dan? Maar daar moeten we niet te veel bij stil staan denk ik."

"Het gaat nu in principe prima", laat ze weten. "Maar we hebben wel een zware nacht gehad. We lagen pas laat in bed, en ons zoontje was  erg onrustig. We hebben elkaar een beetje wakker gehouden denk ik."

Geen tijd gehad om stil te staan

Maud heeft nog geen moment gehad om even stil te staan bij wat er gebeurd is. "Het is nu belangrijk dat we even de tijd nemen om het te laten landen."

Bekijk hier de reportage: 

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore