EditieNL

Twitteraars bieden gestrande treinreizigers lift aan met hashtag #Stormpoolen

18 januari 2018 16:09 Aangepast: 18 januari 2018 17:41
Beeld © anp

Er rijden nog altijd geen treinen van de NS door Nederland. Op Twitter is inmiddels de hashtag #stormpoolen in het leven geroepen. Mensen die een lift zoeken, of juist willen aanbieden kunnen elkaar op deze manier makkelijk vinden.

Sinds 11.00 vanochtend heeft de NS het treinverkeer in heel Nederland gestaakt. ProRail denkt nog zeker een uur nodig te hebben om de schade in kaart te brengen. Daarna wordt een inschatting gemaakt van hoe lang het duurt om het spoor weer vrij te geven. "De schade aan het spoor is omvangrijk. Reizigers gaan hier nog wel een tijdje hinder van ondervinden", aldus woordvoerder Jaap Eikelboom.

Geweldige suggestie

Wiskundige Ionica Smeets startte op Twitter de hashtag #stormpoolen voor mensen die gestrand zijn en een lift zoeken of aan willen bieden. De NS vond het direct een goed idee. "Wat een geweldige suggestie", schrijft de NS op Twitter. "Misschien kan jij het land in beweging zetten, dan houden wij ons bezig met het rijden van de treinen."

Van Amsterdam naar Utrecht en van Rotterdam naar Breda, inmiddels wordt er gretig gebruik gemaakt van de hashtag op Twitter en de mogelijkheid om elkaar op die manier te helpen. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore