Ga naar de inhoud
EditieNL

Adriaan (7) schrijft brief aan burgemeester: 'Mag ik een Mekdonots bij mij in de buurt?'

Adriaan (L) met de burgemeester, en zijn brief. Beeld © Editie NL

Het liefst eet de 7-jarige Adriaan van Binsbergen elke week een hamburger van de McDonald's, maar er is een probleem: in zijn woonplaats is geen een vestiging van de fastfoodketen. Daarom schreef hij een brief naar de burgemeester, en dat werd beloond.

Beste burgemeester, wilt u in Zierikzee een 'Mekdonots' bouwen?" schrijft Adriaan in zijn brief naar burgemeester Gerard Rabelink van Schouwen-Duivenland. Hij woont zelf in Ellemeet en de dichtstbijzijnde 'Mac' zit in Goes, ruim een half uur rijden van zijn huis. "Ik wil er heel graag heen, maar we hebben geen auto", legt hij uit.

Miniatuurvoorbeeld

Rondleiding

Het bouwen van een gloednieuw restaurant ging burgemeester Gerard Rabelink wat te ver, maar hij wilde Adriaan toch tegemoet komen. Daarom nam hij hem en zijn moeder mee naar Goes, waar Adriaan een rondleiding kreeg in zijn favoriete restaurant.

Hij mocht zijn eigen patatjes frituren en zijn hamburger bakken, om het daarna met de burgemeester op te eten. Een eigen Mac krijgt hij dus nog niet, maar misschien wel voor even: de McDonald's​ laat aan Omroep Zeeland weten dat ze erover denken een tijdelijke vestiging in Schouwen-Duivenland te openen. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: