EditieNL

Drinken als een fitgirl: Belgen komen met quinoa-biertje

17 januari 2018 10:35 Aangepast: 17 januari 2018 11:27
Het quinoa-biertje Beeld © Belgium Brew Factory

Een biertje drinken en tegelijk een fitgirl of fitboy blijven? In België kan het! Een kleine brouwer komt daar met een biertje met quinoa, in plaats van tarwe. Volgens de brouwer is het een stuk gezonder, en 'vlot doordrinkbaar'.

Er zijn al wel eerder experimenten gedaan met quinoa in bier, maar nu voor het eerst komt er in België een pils op de markt waarin het graan het belangrijkste ingrediënt is. De Belgium Brew Factory, heeft het biertje Quinox ontwikkeld samen met twee topkoks, en een voedingsdeskundige die veel met quinoa werkt. 

"We hebben er een jaar onderzoek voor gedaan", zegt brouwer Nicolas Verschueren tegen Editie NL. "Het was een heel ander proces om het bier te maken, omdat we wilden dat het licht van smaak en alcohol zou zijn." Met 4.5 procent is voor Belgische standaard een heel licht biertje geworden. Ook komt er volgens de brouwer minder suiker vrij bij het brouwen met quinoa dan met tarwe, waardoor het een gezonder biertje zou zijn. 

Paar biertjes

"Het is voor mensen die willen genieten van het leven, maar gezond willen zijn", zegt Nicolas. "Voor de mensen die gewoon een paar biertjes willen drinken, zonder al te ongezond te zijn."

Voorlopig ligt het biertje alleen nog in Belgische winkels, maar voor informatie over wanneer het op andere plekken te krijgen is kun je de website van de brouwer in de gaten houden. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore