EditieNL

Kolonisten van Catan komt met een Game of Thrones-editie

15 januari 2018 14:03 Aangepast: 15 januari 2018 15:14
Game of Thrones Catan: Broederschap van de Watchers Beeld © 999 Games

Wat krijg je als je het populairste bordspel van Europa samenbrengt met een van de best bekeken series ter wereld? Juist, een gouden combinatie. De makers van de Kolonisten van Catan komen met een Game of Thrones-editie, namelijk Game of Thrones Catan: Broederschap van de Watchers.

Het spel is gebaseerd op het klassieke spel Catan maar dan met veel nieuwe elementen. In de 'Game of Thrones'-versie zal het eiland vervangen worden door Westeros, het belangrijkste continenten in Game of Thrones. 

Night's Watch

Net als in het originele spel moeten de spelers hout, baksteen, wol, graan en erts verzamelen. Op de ijzige vlakte in het noorden groeien geen grondstoffen. 


Miniatuurvoorbeeld

De spelers zijn in deze editie geen kolonisten maar broeders van de 'Night's Watch', net als het personage Jon Snow in de serie. De spelers moeten net als in de serie de muur beschermen tegen invallende Wildlings. Degene die het eerst tien overwinningspunten haalt wordt de nieuwe 'Lord Commandor van de Night's Watch' en wint het spel. 

Winter is coming

Het van oorsprong Engelstalige spel wordt momenteel vertaald door 999 Games. "We verwachten dit pareltje dit voorjaar in de winkels te hebben liggen", laten ze weten.  De adviesprijs is 84,99 euro. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore