EditieNL

Nooit meer irritatie: British Airways haalt verstelbare stoel uit vliegtuig

12 januari 2018 11:06 Aangepast: 09 februari 2018 19:29
Is een naar achteren verstelde stoel ook jouw ergernis? Beeld © iStock

Zet jij graag meteen je stoel naar achter wanneer je in het vliegtuig stapt? Binnenkort is dat misschien wel verleden tijd. Steeds meer maatschappijen willen af van de verstelbare stoel op korte vluchten. En dat neemt misschien ook de grootste ergenis in het vliegtuig weg.

De verstelbare stoel gaat nog niet helemaal weg, voorlopig haalt British Airways ze uit 25 toestellen die vluchten korter dan vier uur maken. Een woordvoerder van de maatschappij laat aan The Sun weten dat "alle stoelen een standaard positie krijgen, zodat alle passagiers comfortabel zitten."

Transavia 

Eerder haalden ook Norwegian Airways en Ryanair de verstelbare stoelen al uit de cabine. Nederlandse maatschappij Transavia laat weten de verstelbare stoelen voorlopig nog in het vliegtuig te laten. Ook KLM houdt het bij de verstelbare stoelen.

Grootste ergernissen

Je hoeft niet bang te zijn dat je straks een hele vlucht in een hoek van 90 graden zit, de nieuwe stoelen staan standaard een klein stukje naar achteren. Wel neemt de maatregel een grote frustratie van veel mensen weg: uit onderzoek van Expedia blijkt dat de ik-zet-mijn-stoel-lekker-achteruit-passagier op nummer 8 van de grootste vliegtuig-ergernissen staat. En misschien heb je door de nieuwe stoelen ook meteen minder last van de (geïrriteerde) stoeltrapper, die op nummer een staat.

De grootste ergernissen in het vliegtuig

 1. De stoeltrapper
 2. Onoplettende ouders
 3. De aromatische (lees: stinkende) passagier
 4. De doveman (die altijd te hard praat)
 5. De dronkaard
 6. Kletsende Kees 
 7. De haastige voordringer (die altijd als eerste in en uit het vliegtuig moet zijn)
 8. De leunstoelreiziger 
 9. De armsteunrover 
 10. Het pittige gerecht 
 11. De stripper 
 12. Het kleffe stelletje 
 13. De zwakke blaas 
 14. De flirter 
Bron: Expedia, 2017

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

`