EditieNL

Efteling gaat moeren uit oude Python als souvenir verkopen

11 januari 2018 17:46 Aangepast: 11 januari 2018 17:48
De Efteling is vandaag begonnen met het slopen van de Python. Beeld © Efteling

Fans van de Efteling kunnen vanaf eind maart een wel heel bijzonder aandenken kopen in de souvernirshop. Het pretpark gaat de moeren uit de populaire achtbaan Python verkopen.

Vandaag begon de Efteling met de ontmanteling van de Python,omdat die na 37 jaar hard aan vervanging toe is. Het meeste materiaal gaat naar de sloop, maar de moeren uit de kolommen zijn vanaf maart te koop in de souvenirwinkels in de Efteling.

Boekensteun

"Jaren geleden, toen we onze Pegasus-achtbaan afbraken, kregen we al heel veel vragen van fans die een stukje van de baan wilden hebben", vertelt Femke van Es van de Efteling aan Editie NL. "De Python is misschien nog wel geliefder, dus we wisten meteen dat we een aandenken van deze achtbaan wilden maken."

Het is nog niet bekend hoeveel moeren er worden verkocht, of hoeveel ze gaan kosten. Wel is duidelijk dat het niet om kleine souvenirs gaat. "Het zijn grote moeren met een doorsnede van 30 centimeter of groter, en daarnaast heel zwaar. Je zou ze dus prima als boekensteun kunnen gebruiken, maar we zijn er nog niet helemaal uit in welke vorm we de moeren gaan verkopen."

Opnieuw gebouwd

Fans van de Python hoeven het niet alleen met de moeren te doen, de achtbaan wordt na de afbraak opnieuw opgebouwd. Vanaf 31 maart is hij weer open voor bezoekers. Er is in ieder geval heel veel animo voor de Python-moeren, zo valt te lezen op Twitter.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`