EditieNL

Stel herenigt eenzame handschoenen met eigenaars: 'Ze liggen altijd zo zielig op straat'

11 januari 2018 12:02 Aangepast: 11 januari 2018 12:15
Jeffrey en Stephanie. Beeld © Editie NL

Als je in de wintermaanden over straat loopt, kom je hier en daar een verdwaalde handschoen tegen. Stephanie en Jeffrey uit Utrecht vinden het een sneu idee als twee handschoenen van elkaar gescheiden zijn en proberen de wanten via Instagram weer samen te brengen.

"Elke winter zie ik verloren handschoenen liggen", vertelt Stephanie aan Editie NL. "Het ziet er zo zielig alleen uit, zeker als ze helemaal platgereden op straat liggen. Heel zonde ook, om ze te laten liggen. Toen dacht ik: het is tijd om iets te doen."

Nog geen hereniging

Op de Instagrampagina Handschoen Kwijt Utrecht zetten Stephanie en haar vriend Jeffrey foto's van de in Utrecht gevonden handschoenen. Voordat ze op de foto worden gezet, geeft Stephanie ze een wasbeurt. Inmiddels staan er tientallen handschoenen op de pagina.

Toch moet de eerste hereniging nog plaatsvinden. "Gisteren is er iemand langsgekomen, die dacht zijn handschoen te herkennen. Helaas was het geen match. Maar vanochtend kreeg ik weer een berichtje, dus hopelijk volgt de eerste hereniging heel snel."

Artikel gaat verder na het bericht

Niet weggooien

De meeste mensen zullen gewoon een nieuw paar handschoenen kopen als ze er een zijn kwijtgeraakt. Maar Stephanie hoopt dat meer mensen hun oude paar een tweede keer kunnen gebruiken.

"Ik denk dat ik het vanaf nu elke winter ga doen, misschien dat het ervoor zorgt dat meer mensen op zoek gaan naar hun verloren handschoen", zegt ze. Wat er met de handschoenen gebeurt die niet herenigd worden, weet ze nog niet. "Misschien laten we er iemand wat leuks van maken. Maar weggooien doen we niet, dan zou alles voor niets zijn."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore