EditieNL

Job en Kirsten worden op hun gedeelde verjaardag ouders van dochtertje Fayèn

09 januari 2018 17:18 Aangepast: 09 januari 2018 17:47
De kersverse ouders met hun dochertje Fayèn. Beeld © Job van Campen

7 januari was altijd al een bijzondere dag voor Job en Kirsten, omdat ze toevallig allebei op die datum jarig zijn. Maar deze dag is nog veel bijzonderder geworden: hun dochtertje Fayèn kwam afgelopen zondag kerngezond ter wereld.

De kersverse ouders hadden het niet zien aankomen. "Kirsten was 5 februari pas uitgerekend", vertelt vader Job aan Editie NL. "Fayèn is 4 weken te vroeg geboren, maar alles gaat gelukkig hartstikke goed."

'Familie en vrienden zouden komen'

Zelfs toen Kirsten op vrijdag 'oefenweeën' kreeg, dachten ze nog niet dat ze snel zou komen. "We zijn voor de zekerheid even naar het ziekenhuis gegaan, maar daar zeiden ze dat het vroege oefenweeën waren en dat ze best nog een tijdje aan konden houden. Niks aan de hand, en dus weer op naar huis."

In de nacht van 6 op 7 januari werden de weeën heftiger, maar nog geen ontsluiting. Zondagmiddag, op hun verjaardag, zouden vrienden en familie langskomen om hun verjaardag te vieren. Maar de weeën werden erger en dus besloten Job en Kirsten toch maar om naar het ziekenhuis te gaan. "Daar bleek dat ze al ontsluiting had van 3 centimeter", vertelt Job. 

Drie vliegen in één klap

"Twee uurtjes later was het al 5 centimeter. Toen werd de kans toch wel heel groot dat ze op onze verjaardag geboren zou worden." En ja hoor, Fayèn kwam als verjaardagscadeautje op 7 januari ter wereld, kerngezond. "De komende 7 januari's komen denk ik in het teken te staan van Fayèn. Wel handig, zo hebben we voortaan drie vliegen in één klap."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

`