EditieNL

Inbreker krijgt spijt van daad en stuurt buit terug in kerstkaart

04 januari 2018 17:29 Aangepast: 06 januari 2018 10:59
Het zelfgemaakte envelopje met het hangertje. Beeld © Facebook

In januari zullen er niet veel kerstkaarten meer worden bezorgd, maar toch kreeg Colette Edelenbosch uit Culemborg er nog een op de mat. En wel van de inbreker die drie weken daarvoor haar ketting had gestolen, en nu spijt heeft.

"Ik ben er nog stil van en ik heb het niet gedroomd!", schrijft Collette op Facebook. "Gisteravond laat viel er een klein envelopje door de brievenbus. Zelf geknutseld van een kerstkaart. Met daarin... ongelofelijk!" In het envelopje zat het hangertje, dat drie weken daarvoor was meegenomen na een inbraak bij Collette thuis. 

'Mag ik het terug?'

Ze had al een oproep gedaan om uit te kijken naar het kettinkje, dat van haar overgrootmoeder was geweest. "Ik zou het op prijs stellen als je het terug zou bezorgen. Gewoon in een envelopje", schreef ze daarin. "En als je het geld echt nodig had, bel dan aan. Dan kan ik je misschien iets geven wat echt van waarde is voor jou. En mag ik dan dat hangertje, wat echt van waarde is voor mij terug?

Dat bericht was meer dan 20.000 keer gedeeld. Blijkbaar had de inbreker ook lucht gekregen van Collette's zoektocht, en kreeg hij spijt van zijn diefstal. daarom stuurde hij het alsnog terug, iets waar Collette heel dankbaar voor is. "We waren minutenlang stil toen ik het uitpakte", schrijft ze. "Ik voel me ontroerd, geraakt. Dat jij de moed had je te laten raken en terug te komen. Het risico nam dat ik je zou zien."

Moedig

De actie van de inbreker ontroert veel van Collette's volgers, maar anderen zijn niet zo vergevingsgezind. "Zit er misschien een steekje los bij de meesten hier? Het gaat om een inbreker en hij word de hoogte ingeprezen", schrijft iemand. Toch blijft Collette de inbreker dankbaar. "Ik vind mensen die op hun schreden terug durven keren, de moedigste mensen die er zijn."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`