EditieNL

Universiteit zoekt baasjes die willen afvallen met hun hond

03 januari 2018 12:21 Aangepast: 04 januari 2018 10:35
Beeld © iStock

Heb jij een hond en is het jouw goede voornemen om gewicht te verliezen? Dan kun je vanaf half januari terecht bij de Universiteit Utrecht, waar je kunt afvallen samen met je hond.

Het project is van Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht en is bedoeld om hondeneigenaren gewicht te laten verliezen. "Acht weken lang kan je met behulp van persoonlijk eet- en beweegadvies van professionals aan je gewicht en conditie werken", vertelt onderzoeker Ronald Corbee. "Samen met je hond word je gemeten en gewogen." 

Verband overgewicht hond en baas?

De onderzoekers willen te weten komen of er een verband bestaat tussen overgewicht bij honden en hun baasjes. "We zien vaak dat dikke huisdieren ook dikke baasjes hebben. We zijn benieuwd of een hond een positieve rol kan spelen in het verliezen van overgewicht bij hun eigenaren, en welke invloed het gewicht van het baasje heeft op de hond", zegt Corbee. 

Vereisten

Corbee is nog op zoek naar deelnemers voor het project. Je komt in aanmerking voor deelname als je overgewicht of obesitas hebt, dat wil zeggen dat je BMI 25 of hoger is. "En als je een hond hebt natuurlijk. De kandidaten zullen gedurende acht weken, elke week naar Utrecht moeten komen. Dus hou daar wel rekening mee als je je opgeeft." De hond hoeft geen overgewicht te hebben, maar dat mag wel.

Meer informatie vind je op de website van de Universiteit. Je kunt je opgeven door te mailen naar voedingUKG@uu.nl

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore