EditieNL

Jongen steelt auto van familie die hem onderdak bood, maar krijgt spijt

29 december 2017 15:23 Aangepast: 29 december 2017 15:59
Archieffoto Beeld © iStock

Het is een aparte kerst geweest voor een gezin uit Westerkoog. Ze boden de afgelopen twee maanden onderdak aan een dakloze jongen, maar met kerst was hij ineens weg, en de Audi van het gezin ook. Toch kreeg hij spijt van zijn daden.

"De zoon van het gezin is bevriend met de jongen", vertelt wijkagent Mark Krom aan Editie NL. "De jongen is vroeger geadopteerd, maar is sinds een tijdje dakloos. Hij heeft een triest levensverhaal. Al betekent dat natuurlijk niet dat je een auto mag stelen. Van het gezin dat je juist opvangt."

'Wat heb ik nou gedaan'

Het gezin heeft hem een berichtje gestuurd toen ze merkten dat hij ervandoor was. "Hij reageerde nog met iets van 'wat heb ik nou gedaan'", vertelt Krom. "Uiteindelijk heeft hij zichzelf aangegeven op Schiphol."

Hij vertelde dat hij met de Audi naar Parijs is gereden, maar dat hij spijt kreeg toen hij eenmaal daar was. "Hij gaf expres zich aan bij de Marechaussee op Schiphol omdat hij verwachtte dat hij daar het stevigst aangepakt zou worden, wat hij volgens zichzelf verdiende."

Verklaring

Hij is toen opgepakt, en de auto is teruggebracht naar het gezin. "Zij hebben aangegeven nog met hem te willen bellen. Ze willen met hem in gesprek en een verklaring van hem. En zo ook de rechter. Het feit dat hij zelf is teruggekomen en zichzelf heeft aangegeven zal mee worden genomen in de bestraffing, neem ik aan", sluit de wijkagent af. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

`