EditieNL

Agent geeft per ongeluk lift aan gevangene met verlof: 'Hij bedankte me netjes'

28 december 2017 14:48 Aangepast: 28 december 2017 15:28
Archieffoto Beeld © iStock

Hoofdagent Diederik viel maandagochtend even stil. Hij gaf een vreemde man een lift naar een treinstation in Hoorn. Toen hij vroeg waar de man vandaan kwam, antwoordde hij: 'Ik kom net uit de gevangenis, ik heb een dag verlof voor de kerst.'

Hij zag de man op eerste kerstdag midden op de rijbaan lopen. "Hij liep met een doorzichtig tasje met daarin een koffiezetapparaat. Ik stopte mijn voertuig naast de man en deed het raam open", schrijft hoofdagent Diederik op Facebook

Lift 

De agent vroeg aan de man wat hij midden op de weg deed. "Ik moet naar centraal station", antwoordde de man. "Ik kon horen aan zijn accent dat hij de Nederlandse taal niet heel goed sprak. "Hij moest met de trein van station Hoorn Kersenboogerd naar Amsterdam."

Hoofdagent Diederik wilde hem  uitleggen hoe hij bij het station in Hoorn moest komen, maar omdat de man niet bekend was in de buurt werd dat lastig. Dus besloot hij de man een lift te geven. "Stap maar in meneer."

'Ik was wel even stil'

'Nieuwsgierig als ik ben, vroeg ik me af, wat brengt deze man in Hoorn zo vroeg, in zijn eentje, in de regen op eerste kerstdag. Dus ik vroeg hem waar hij vandaan kwam. "lk kom net uit de gevangenis in Zwaag, ik heb een dag verlof voor de kerst", zei de man. "Ik was wel even stil... wat zou hij gedaan hebben? Waarvoor is hij veroordeeld? Hij zit naast me op de voorstoel, dit is misschien niet zo slim van me."

Maar de man was aardig en rustig, schrijft de agent. "Hij was blij met de lift. Toen hij uitstapte bij het station bedankte hij mij netjes en wenste hij me een fijne kerst."

"Een politieman en een veroordeelde samen voorin in de auto, het is tenslotte kerst", sluit de agent Diederik af. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

`