EditieNL

Nederlanders vieren nieuwjaar liever in New York dan op een tropisch eiland

27 december 2017 11:44 Aangepast: 27 december 2017 12:35
Beeld © iStock

Nederlanders zijn het liefst in New York tijdens oud en nieuw. Dat blijkt uit een poll die reiszoekmachine Skyscanner heeft afgenomen bij 829 Nederlanders.

"Opvallend is dat vliegtickets voor een onvergetelijke oud en nieuw niet gaan naar tropische eilanden, maar vaker naar grote steden", zegt Marijke Cortenbach van Skyscanner. "We sluiten het jaar liever af met een vuurwerkshow op Times Square dan op een eiland met intiem gezelschap, een cocktail in de hand en de voeten in het water."

Met Obama in Chicago

Skyscanner wilde ook graag weten met welke beroemdheid het jaar het liefst wordt afgesloten. Nederlanders vieren oudjaarsavond het liefst met oud-president Barack Obama. Bij het lijstje 'Ultiem feestgezelschap' stond 'een pizza eten met Obama in Chicago' bovenaan.

Opvallend genoeg stond Sanne Hans van Miss Montreal op de tweede plaats. Met haar wilden de bezoekers van Skyscanner wel 'Twente onveilig maken'.

Bucketlist voor 2018

Kerst is voor veel Nederlanders samenkomen met de familie, waarbij ook alvast vakantieplannen worden gemaakt voor het aankomende jaar. Veel Nederlanders blijken dat namelijk de afgelopen dagen te hebben gedaan. 

Zo gaf 48 procent van de ondervraagden aan dat zij tijdens de kerst nadenken over komende vakanties. 16 procent heeft zelfs al een vakantie geboekt. Toch wil een op de vier nog lang niet over een vakantie nadenken, dat doen ze pas over een paar maanden.

Het ultieme feestgezelschap:

  1. Een pizza in Chicago eten in Barack Obama’s favoriete Italiaanse restaurant
  2. Twente onveilig maken met Sanne Hans
  3. Feesten met Rihanna op haar geboorte-eiland Barbados
  4. Alle kamers van Kensington Palace ontdekken met Prins Harry
  5. Mooie Instagramfoto’s schieten met Beyoncé in Hollywood 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

`